Een klantspecifiek CRM die perfect past bij de behoefte van BD Lease

Over

BD Lease is de grootste intermediair op het gebied van (zakelijk) financieren in Nederland.

Met bevlogen professionals die de weg kennen in de leasemarkt weten ze zowel de zakelijke als particuliere rijder perfect te bedienen. Aan ons de taak om alle aanvragen, die vanuit meerdere kanalen binnenkomen, in goede banen te leiden.

Resultaat

Een standaard CRM systeem maakt plaats voor een klantspecifiek systeem dat past bij de toekomstige uitdagingen van BD Lease. Door de schaalbare aanpak kan nu zowel backoffice als relatiemanager snel en foutloos een lease-aanvraag verwerken.

De uitdaging

De route naar een leasecontract neemt tijdens het proces meerdere afslagen die zowel verwacht als onverwacht zorgen voor een koerswijziging. De uitdaging zat hem dan ook in het opzetten van een eenduidig raamwerk wat voorziet in al deze behoeftes.

De oplossing

Vanuit een integrale aanpak zijn wij gekomen met een maatwerk CRM oplossing die perfect past bij de behoefte van BD Lease.  

Aanvragen komen binnen via telefoon, garagisten en online en worden direct opgevangen in het CRM. 

Vanuit hier kunnen medewerkers de lease-aanvraag inzien en verwerken. Het verwerken gebeurt door live koppelingen met alle grote Nederlandse banken waardoor direct inzicht is in de haalbaarheid van de aanvraag. De aanvraag kan geheel in ons platform gerealiseerd worden, waardoor leaserijders direct weg kunnen rijden met hun nieuwe bolide.

Het CRM is geheel headless opgezet met een slimme Laravel core en een prettige Vue frontend. Hierdoor werkt de interface erg snel en fijn.

Het partnerschap

Voor BD Lease werkt ons team al jaren met veel plezier. De meeste medewerkers van Pitcher hebben een groot hart voor auto’s en kunnen dit nu combineren met super strakke techniek. Voor BD Lease werken wij maandelijks aan doorontwikkelingen van het CRM, de online portals en marketing-optimalisaties.

Finance koppeling

Onze applicatie staat in direct contact met de Nederlandse grootbanken. Hierdoor kunnen de medewerkers van BD Lease direct schakelen, bedrijven toetsen en contracten sluiten. 

Tijdens een uitgebreid UX traject zijn we tot de bodem van het probleem gekomen om er de beste UI te creëren. Hierdoor snapt iedere -nieuwe- medewerker van BD Lease hoe deze zelf een contract kan maken.

Dynamische widgets

Door het gebruikt van dynamische widgets kunnen accountmanagers eenvoudig calculatoren aanmaken. Deze calculatoren worden geplaatst op de website van de garage, waardoor klanten direct kunnen zien wat een auto kost. Zodra een aanvraag via deze widget binnenkomt pakt het CRM systeem direct de aanvraag op en gaat er mee aan de slag.

Behoefte aan een klantspecifiek CRM systeem?