Geen beren op de weg voor Pitcher! Nieuwsgierig hoe dat zit?

“Alle kennis over klimaatadaptatie in één platform”

Over

GCA is een Internationale organisatie, opgezet om klimaatadaptatie in een stroomversnelling te brengen. Samen met zijn partners, fungeert GCA als oplossingen makelaar en innovatie-hub waarbij ze: klimaatrisico's in kaart brengen, initiatieven ondersteunen en ervoor zorgen dat alle partijen samenwerken.

Om alle kennis uitvoerbaar en toegankelijk te maken, is de vraag ontstaan naar een centraal online platform voor het verzamelen en delen van kennis: The GCA Knowledge Exchange.

Resultaat

Het nieuwe platform heeft een krachtige nieuwe uitstraling gekregen, waarbij de visualisatie van grote hoeveelheden data centraal staat. Al met al is het een op maat gemaakte webapplicatie die verschillende persona zonder problemen naar de juiste informatie weet te leiden.

De uitdaging

Als we het hebben over veel data, dan bedoelen we ook écht veel data. Deze data bestaat uit verschillende formaten, maar moet overzichtelijk per land, regio en categorie gevisualiseerd worden.

Verder wordt de applicatie ook gebruikt op 54” touchscreens die zich in een openbare ruimte  bevinden. Dit vraagt voor een responsive applicatie die niet met een paar willekeurige klikken kapot kan gaat.. Hufterproof dus.

De oplossing

Klimaatadaptatie vraagt om een internationale en serieuze uitstraling. Door middel van intensieve brainstorm sessies, is er samen met GCA een oplossing gekomen die dit faciliteert en ervoor zorgt dat alle informatie verdeeld is onder 3 pilaren.

Aan de achterkant bestaat de oplossing uit een basis van VueJS, gestuurd door verschillende databronnen die omgezet worden naar het juiste formaat. Verder is er een Statamic CMS (PHP Laravel gebaseerd) gekoppeld voor het beheren van verdiepende artikelen.

Het partnerschap

Initieel was de opdracht met een kop en een staart, maar na afronding van de eerste fase is er een meer duurzame opdracht ontstaan voor doorontwikkeling. Samen met GCA blijven we ons actief inzetten voor The Knowledge Exchange, zodat steeds meer data voor iedereen toegankelijk wordt en klimaatadaptatie de aandacht krijgt die het nodig heeft.