Geen beren op de weg voor Pitcher! Nieuwsgierig hoe dat zit?

Dé opleider voor alle rijbewijzen

Over

Smits Rijopleidingen is sinds 1974 een van de grootste rij-opleiders voor particulier en zakelijk Nederland. Bij Smits Rijopleidingen kan je terecht je auto, scooter en motor rijbewijs maar ook voor een breed aanbod aan beroepsopleidingen.

Resultaat

Vanuit co-creatie met Smits Rijopleidingen, stakeholders en onze expertise hebbben we een geheel vernieuwde online propositie neergezet. Van geïntegreerde webshop tot planningsmanager.

De uitdaging

De website was nog niet gedateerd maar kende de nodige beperkingen in beheer. De mogelijkheid tot kopen van cursussen zat niet binnen de website maar liep via een externe tool. De uitdaging was om deze twee werelden samen te krijgen tot één coherente en converterende omgeving. Tijdens het proces is ook gebleken dat de planningstool niet voldoet aan de toekomstverwachtingen van Smits Rijopleidingen. Dit moest dus aangepakt worden.

De oplossing

Vanuit een mappingsessie en persona-based aanpak hebben wij een geheel vernieuwde online propositie voorgesteld. Het belangrijkste in deze oplossing is de aanpak vanuit één platform. Hierdoor krijgt de bezoeker een prettige ervaring en kan het direct converteren op de website. Het doel is hiermee om zowel B2C als B2B klanten te servicen.

Wij hebben gekozen om de website te ontwikkelen in Wordpress die middels een API zijn cursus-data haalt uit een custom Laravel platform. Op deze manier houden we de prettige manier van werken in het Wordpress CMS en het ‘zware’ werk in de Laravel omgeving. Vanuit de Laravel omgeving kunnen capaciteit, momenten en orders gemanaged worden. 

Smits Rijopleidingen is hiermee klaar voor de volgende stap in de online reis. 

Gas er op (of juist niet..) zouden we zeggen.

Het partnerschap

Een nieuwe online aanpak stopt niet bij een nieuwe website. Het team van Smits Rijopleidingen en Pitcher slaat de handen ineen om de website zowel qua user-experiece (UX) als conversie naar het volgende niveau te brengen. Wij hebben met Smits Rijopleidingen een doorlopende samenwerking waarbij wij designen, testen, itereren en vieren ;-)

Intuïtief je rijles boeken

Online iets plannen is al lastig genoeg. We hebben dan ook gebruik gemaakt van basisprincipes die goed werken; in stukjes keuzes laten maken. Bezoekers worden hierdoor meegenomen in de ‘reserverings-flow’ zonder overweldigd te worden door keuzes.

Unieke integratie tussen Laravel en Wordpress

Door gebruik te maken van de perfecte content mogelijkheden van Wordpress i.s.m. de custom API van Laravel creëren we een unieke beheerbaarheid. Marketing kan lekker vooruit in de page-builder van Wordpress. Planning weet zijn weg te vinden binnen Laravel. Zo zien wij het graag. Alle systemen in perfecte harmonie en klaar om op te schalen.

Klaar om een partnership aan te gaan?