Geen beren op de weg voor Pitcher! Nieuwsgierig hoe dat zit?

“Upgrado laat huiseigenaren en investeerders profiteren.”

Pim de Brock
Over

Wij zijn als Pitcher betrokken bij de ontwikkeling van het innovatieve vastgoedplatform Upgrado. Dit platform brengt huiseigenaren, investeerders en aannemers bij elkaar en begeleidt de gehele transformatie van de woning. Dat kan zijn door een volledige renovatie, een flinke upgrade of uitbreiding van de woning waardoor een betere aansluiting gecreëerd wordt op de behoeftes in de markt.

Het is daarbij onze missie om iedere woning te verduurzamen om zo niet alleen een prettige leefomgeving voor de nieuwe bewoner te creëren, maar ook bij te dragen aan een duurzame woningmarkt.

Resultaat

Het platform is op dit moment als MVP (minimum viable product) gelanceerd en actief in Antwerpen. Vanuit de huidige functie van het platform wordt het nieuwe aanbod als investeringspropositie aangeboden. Investeerders hebben de mogelijkheid zich na verificatie te registreren en te committeren aan een propositie. 

Wanneer de funding 100% is opgehaald voor een pand en en alle administratieve en contractuele zaken zijn doorlopen, wordt de opdracht uitgezet bij de aannemer die het project gegund heeft gekregen op basis van prijs, kwaliteit en planning. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding van Upgrado en de investeerders ontvangen updates via het platform. Dat kunnen korte updates zijn over de exacte werkzaamheden, maar uiteraard ook tussentijdse foto’s en video’s. Op die manier houden we hen betrokken bij hun investering.

De uitdaging

Overduidelijk zit de uitdaging in de schaalbaarheid van het gehele platform. Technisch gezien hebben we een hybride fundament ontwikkeld op basis van Laravel in combinatie met VueJS. Dat zorgt ervoor dat we relatief eenvoudig de workflow uit kunnen breiden.

Daarnaast zit de uitdaging in de propositie van het platform. Met verschillende doelgroepen die ieder hun weg moeten vinden op het platform. Een goed doordachte UX is dan ook een vereiste.

Het partnerschap

Upgrado is het ultieme voorbeeld van partnership omdat we het concept gezamenlijk met de initiatiefnemer hebben ontwikkeld. We zijn op zoek gegaan naar de juiste market-fit en hebben niet vast hebben gehouden aan het initiële idee. Daardoor is er een situatie ontstaan waarbij wij ons als co-owner van het platform kunnen opstellen in plaats van bureau.